top of page
Etsi
  • Kirjoittajan kuvaWebmaster

Kesänäyttelyitä

Yleensä pidän kesällä taukoa näyttelyistä viettääkseni enemmän vapaata aikaa perheeni kanssa, kun lapsetkin lomailevat. Muutama näyttely tuli kuitenkin (tietenkin) käytyä yhdessä ja erikseen perheeni kanssa. Olin laskenut, että Chisu tiputtaa karvansa kesäkuun alussa, joten en ilmoittanut sitä kesäkuussa minnekään. Olisi pitänyt... Sillä karvat tippuivat vasta heinäkuussa! Miina on pentujen jäljiltä karvankasvatuspuuhissa ja siten siis viettänyt kesää lähinnä lenkkeillen ja mökkeillen Tildan ja Kertun kanssa.


Kertun karva on aina näyttelykunnossa ja vointikin edelleen erinomainen, joten Kerttu on päässyt näyttelyreissuille mukaan. Ja erkkari Kuopiossa viimeistään osoitti sen, että se on täydessä iskussa vielä kilpailemaan. Ja se niin nauttii reissuistamme! Heinäkuussa vietimme viikonlopun Laukaassa yhdessä Soilen ja Virpin kanssa. Mukanani oli Chisu, Kerttu ja Elvi. Elvi tiputti pentukarvansa aikaisemmin kuin olimme ajatelleet, mutta Laukaan näyttelyt meni silti erinomaisesti. Elvi oli molempina päivinä ROP PENTU upein arvosteluin. Tämä oli Elvin ensimmäinen näyttelyreissu minun mukana ja kaikki meni tosi hyvin! Chisu oli juuri aloittanut karvanlähdön, kun pesin sitä Laukaan näyttelyihin... Onneksi kaikki eivät lähteneet kerralla edellisvuosien tapaan, vaan Chisu näytti edelleen ihan kivalta. Hyvin menikin, kun se oli molempina päivinä VSP! Kerttu oli molempina päivinä ROP-veteraani! Chisu esiintyi molempina päivinä myös Saarnion ROP-kasvattajaryhmässä.BG Ildico "Elvi" om. Satu Pulkkinen


Elokuun alussa kävin Turussa pyörähtämässä Juha Putkosen kehässä. Siellä olivat mukana Chisu ja Kerttu sekä paikalle saapuivat myös Robi ja Elvi. Pyörähtäminen kannatti, sillä Kerttu oli ROP ja ROP veteraani ja Robi VSP sertin kera! Chisu kaljuna PN2 ja Elvi nappasi myös ensimmäisen sertinsä sijalla PN3, vaikkei turkkia ollut lainkaan. Poseerauskuvat eivät onnistuneet, joten tässä tilannekuvien aatelia :)Saarnion Pikatto "Chisu"


Samana päivänä, kun me olimme Turussa, oli Anitan pojat Martti ja Sulo Pälkäneellä ryhmiksessä. Martti sai siellä viimeisen sertinsä ja tuli Suomen Muotovalioksi!!! Jee, onnea Anitalle ja koko perheelle! Sulo oli eh 1.BG Gandalf "Martti" erkkarissa. Om. Anita Kantonen


Tästä viikon päästä olimme Kuopiossa Japsien erkkarissa, josta kerroin enemmän edellisessä postauksessa. Päivä oli käsittämättömän huikea! Meni niiiin hyvin, etten ole ikinä osannut unelmoidakaan... tässä meidän tulokset listattuna:


ROP Bella Godivas Ikaros (10 kk ) VSP Bella Godivas Deidamia (11,5 v.) ROP VET Bella Godivas Deidamia ROP JÄLKELÄISLUOKKA Saarnion Pikatto KASVATTAJALUOKKA 2. KP Bella Godivas VAL ERI1 SA PN4 Saarnion Pikatto (bikineissä) VAL ERI Bella Godivas Felicitas JUN ERI2 SA Bella Godivas Ildico (bikineissä) JUN ERI3 SA Bella Godivas Isidorus  JUN ERI4 Bella Godivas Ismenias (simmareissa) AVO EH Bella Godivas Hagbard VAL ERI Bella Godivas Gandalf Lisäksi BG Galanthiksen tytär Goldbrick's Inception PN2 SERT LAPSI&JAPSI 1. Siiri ja Chisu LAPSI&JAPSI 6. Ilmari ja Melli JUNIORHANDLER 2. Sara ja Kerttu UKKO&HUISKU 4. pappa& Kerttu PARIKILPAILU 3. Kerttu ja MelliBG Ikaros "Robi" om. Maritta Grönlund


Elokuun lopussa ajelin Tervakoskelle. Samaan aikaan Mäntässä oli alkanut parsonimme Snapsin Urho-sulhasen "isä & poikaset" -tapaaminen ja olin jo kärsimätön pääsemään sinne. Lähdin kuitenkin ensin Tervakoskelle, mikä olikin turhaa. Vähän tai aika paljonkin harmitti, että menetin tämän reissun takia monta tuntia parsontapaamisesta. Tervakosken kehä oli hyvin "mielenkiintoinen". Kehässä oli erittäin hyvin tuloksin palkittuja koiria (eri tuomareilla) sekä uroksissa ja nartuissa, mutta lähes kaikki saivat järjestään mittasuhteiden takia EH..... Chisu sentään sai sileän ERIn, vaikka senkin paperissa luki, että on liian pitkä. Chisu, joka ei todellakaan ole pitkä. Elvi ja Kerttu saivat EH:t. Voitot menivät tuomarin kotimaan edustajalle ja siihen meidän on tyytyminen, arvostelulaji. Kovin muuttuivat sijat erkkarista. ;) Onneksi tämä ei ole kuitenkaan vakava harrastus ja pääsin vihdoin lähtemään Mänttään. Siellä vietimme superhauskan illan Snapsin sukulaisten ja pentujen kautta uusien sukulaisten kanssa! 


Eiliseksi olin vahingossa buukannut kaksi näyttelyä samalle päivälle. Yleensä ilmoitan koirat aina viime tipassa ja nyt olikin tehnyt ilmoja jo kesäkuussa. Enkä muistanut enää mihin koiria silloin ilmoittelin... "Heidi!" -kommentoi asiaan useampi kaverini... ;) No joo, mutta sattumalta Vantaalla japsien kehä oli heti klo 10 ja parsonien kehä Tampereella vasta klo 14 jälkeen. Hyvinhän mulla olisi aikaa... Virpin kanssa otimme Tinankin koirat haltuun, jotta Tina pääsi Vaasaan ihastelemaan perheeseen syntynyttä pientä prinssiä. Esitin siis myös Gizmon. Gizmo oli PU4. Uroksissa oli kisaamassa myös Chisun Ismo-poika (BG Ismenias). Ismo oli edelleen simmareissa tiputettuaan aiemmin pentuturkkinsa. Tuomari sanoikin Ismon olevan edelleen pentumainen. Hyvä niin, ettei ole liian nuorena valmis. Ismon tuloksena hienosti JUN ERI3 SA. Nartuissa Chisu oli myöskin vielä bikineissään PN2 ja Kerttu veteraanien 3. SA:n kera. Virpin hakiessa Miloa ROP-kehään, pääsin esittämään veteraaninarttujen voittajaa, Tinan Emikoa. Emiko sipsutti itsensä hienosti ROP-veteraaniksi. Ja Virpi Milon kanssa ROPiksi. Onnea tuhannesti Tina ja Virpi!! Esitimme Virpin kanssa vielä Saarnion kasvattaluokan ROPiksi. Hieno aamu! Sateiselta Vantaalta hurautin aurinkoiseen Tampereen Kauppiin. Välillä pikainen pysähdys kotona vaihtamassa koirat ja puhdas paita itselle. Meni ehkä 3 minuuttia siihen. :) Ehdin parsonkehälle ajoissa ja ehdin jopa vetää henkeäkin noin vartin. Snapsi esiintyi aivan täydellisesti lähes vuoden tauon jälkeen. Ei ollut mitään merkkejä ajoittaisesta pöytäjännittämisestä. Hieman isommalla päällä olisimme päässeet kärkisijalle, mutta nytkin upeasti avoimen luokan 2. sija SA:n kera. Tuomari tuli harmittelemaan useampaan kertaan, että olisi ollut ihan pikkaisenkin isompii pää... Just hyvä pää se on meille. :) 


Japsien kanssa jäämme nyt hetkeksi karvankasvatustauolle ja palaamme loppuvuonna taas kehiin. Parsonien erkkariin täytyy kyllä lokakuussa mennä! Muuten maltetaan huilalla näistä touhuista pari viikonloppua. ;)

10 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page