top of page
Etsi
  • bellagodivas2

Japsien Erikoisnäyttely 2015

Erikoisnäyttely järjestettiin tänä vuonna Kuopion Rauhalahdessa. Chisun pennuista Elvi (BG Ildico) ja Robi (BG Ikaros) olivat saapuneet meille jo aiemmin valmiiksi ja heti perjantaina töiden jälkeen suuntasimme Kuopioon. Minä, Siiri, Ilmari sekä Chisu, Elvi ja Robi lähdimme Lempäälästä ja tapasimme Vaajakosken jätskitauolla vanhempani, kummityttöni Saran sekä Kertun, Tildan ja Miinan. Siitä sitten ajelimme yhdessä Kuopioon, josta olimme varanneet mökkejä isommalla porukalla. Matkalla muistin, että olin unohtanut Robin raakaruoat meidän pakkaseen! En uskaltanut huolestuttaa Robin omistajia vaan soitin Tinalle mitä voin matkalta Robille ostaa. Kiitos Tinalle konsultoinnista, Robi sai vatsansa täyteen. :) Olimme perillä myöhään illalla. Martin ja Sulon perhe olikin jo paikalla ja pian paikalle saapuivat saarniolaisista Tinan perhe, Soile ja Salla sekä Kirsi äitinsä kanssa. Kuulumisia vaihdeltiin mökistä toiseen ja koiria viimeisteltiin näyttelyä varten. Tai mulla oli yötä vasten edessä vielä kolmen koiran pesu ja föönaus. Ja sen jälkeen vielä kiertopokaalien laattojen askartelua. Mitä sitä suotta lepäämään ennen pitkää näyttelypäivää...Ismo (BG Ismenias) ja Osma (BG Isidorus)

Näyttelyaamu valkeni aurinkoisena ja ihanan lämpimänä. Rauhallisen aamupalan jälkeen suuntasimme kehälle, joka oli rakennettu isoon juhlatelttaan. Pohjana oli tosi käytännöllinen laatta. Teltta pysyi viileänä koko päivän ja laatoilla koirien kuonot pysyivät ilmassa eikä tassut hukkuneet nurmikkoon. Tiia ja Karri saapuivat myös paikalle Chisun poikien Osman (BG Isidorus) ja Ismon (BG Ismenias) kanssa. Pian pojat olivatkin jo tositoimissa junnukehässä. Tuomarina toimi Tuula Savolainen. Hän arvosteli ystävällisesti ja tarkasti kaikki koirat. Oli kiva saada pitkät arvostelut kaikista koirista. Hyvin hän löysi meidänkin koirien hyvät ja huonot puolet. Savolainen ihastui heti Robin ilmeeseen ja se johtikin lopulta junnuluokan voittoon, vaikka Robia olisi vielä silloin aamusta riittänyt energiaa muuhunkin kuin patsasteluun kehässä. :) Osma tuli hienosti kolmanneksi ja sai SA:n ja Ismo ilman pohjavillaa luokan neljänneksi. Kiitos Tina Osman esittämisestä!


Robi (BG Ikaros)

 

Avoimessa luokassa esiintyi Sulo (BG Hagbard) Tainan kanssa. Hieman virtaa koiraan lisää, niin hyvää tulee! Tänään tuloksena EH. Valioluokassa samasta perheestä esiintyi Martti (BG Gandalf) Anitan esittämänä ERIn arvoisesti. Onnea Anita ja kiitos teille, että toitte pojat erkkariin! Sain kunnian esittää valioluokassa Nicon (Saarnion Nozomin). Nico oli pitkään valioluokan viiden parhaan joukossa, mutta tippui sitten lopulta. Oli kiva päästä taas Nicon kanssa kehään, kiitos Anna! Paras uros -luokkaan pääsivät siis kilpailemaan pienet pojat, veljekset Robi ja Osma. Kovassa kilpailussa Osma tippui pois, mutta Robi teki huiman tempun noustessaan ykköspaikalle. Taakse jäi todella komeita koiria. Olin niin hämmentynyt ja iloinen, että ihan häkellyin tilanteesta. Tiesinhän minä, että Robi on toki kaunis, mutta että 10kk ikäinen poika, joka oli vasta toisessa näyttelyssään ja vielä ensimmäistä kertaa pois kotoa ilman omistajiaan... Tekisi näin huikean tempun! Onneksi urosten jälkeen oli tauko ja epävirallisten kilpailujen vuoro, niin sain kasailla itseäni ennen narttujen alkua. Meillä oli hieno edustus myös epävirallisissa kilpailussa. Siiri ja Ilmari kilpailivat Lapsi & Japsi -kilpailussa. Ilmari nappasi lennosta Mellin käteensä ja sijoittui hienosti kuudenneksi miehekkäällä otteella. Olihan isosisko neuvonut, että oikeaan käteen nami ja vasempaan hihna. Niillä opeilla meni komeasti. :) Siiri esitti Chisua varsinkin taidokkaasti, sillä heidät nostettiin voittajiksi monen kilpailijan joukosta. Junior handler -kilpailuun osallistui Sara ja Kerttu. Sara esitti Kertun tosi hyvin, palkintona 2. sija. Onnea Sara! Kyllä meillä on tulevaisuus turvattu, kun on näin taitavia lapsia seuraamassa äidin ja kummitädin jalanjäljissä. Siiri & Chisu ja Ilmari & Melli

Pappa osallistui Kertun kanssa Ukko & Huisku -kilpailuun. Siellä olikin yllättäen temppuosio. Mitäpä muuta Kerttu ja pappa osaavat paremmin tehdä, kuin syödä makkaraa salaman nopeasti! He sijoittuvat lopulta hienosti kolmansiksi. Soile vei parikilpailuun Kertun ja Mellin kunnianosoituksena heidän edesmenneelle isälleen Aksulle. Taisi pari olla kilpailun vanhin. :) He sijoittuivat kolmansiksi. Tina vei Chisun ja Gizmon parikilpailuun myös ja he sijoittuivat viidensiksi.


Itse en ehtinyt kisailemaan, kun valmistauduin narttujen kehiin ja varsinkin, kun kilpailun starttasi junnutytöt, joissa Elvi kilpaili. Oli ihan sääli, kun Elvi oli tiputtanut ihan kaikki karvat. Se on tosi nätti ja esiintyy kuin unelma. Olisi ollut kiva nähdä mihin sen rahkeet riittävät kunnon turkissa. Mutta tuleehan noita erkkareita myöhemminkin! Elvi nousi isosta luokasta upeasti toiseksi ja sai SA:n. Vain kaunis vielä pentukarvassa esiintynyt sukulaistyttö pääsi edelle. :) Onnea Virpi! Valioluokkaan olin ilmoittanut ihan kannatuksenkin vuoksi Tildan pitkästä aikaa. Tilda sai ERIn hyvällä arvostelulla. Kiitos Tina avusta Tildan esittämisessä. Chisusta voisin sanoa samat sanat kuin Elvistä, karvattomana vein senkin kehään. Bikineistä huolimatta Chisu voitti tasokkaan valioluokan, voi vitsit!


Valionarttujen jälkeen pikainen kipaisu teltalle hakemaan Kerttu veteraaneihin kilpailemaan. Veteraaninarttujakin oli saapunut paikalle hieno määrä. Niin vain Kerttu nappasi ykköspaikan konkarin varmuudella. :) Tuomari kehui Kertun liikkeitä koko näyttelyn kauneimmaksi, joten eiköhän sillä ykköspallin ansaitsekin. 


Onneksi Soile oli paikalla, kun mulla oli PN-luokkaan vietäväksi kaksi luokkavoittajaa. Soile oli Kertulle kuiskannut, että "nyt näytetään nuoremmille" ja niin tosiaan näyttivätkin! Soile sai meinaan juosta Kertun näyttelyn kauneimmaksi nartuksi! Aivan mahtavaa, kiitos Soile! Chisu kipitti hienosti bikineissään neljänneksi. Toiseksi tuli Kertun tyttären tytär Essi, onnea Anna-Liisa!


Ja taas oli mulla ihmettelemistä, kuinka upeasti päivä oli mennyt! Itkuhan siinä tuli ja samaan aikaan piti hakea Robia ROP-kehään Kerttua vastaan. Käsittämätöntä... Kyllähän tätä kasvatustyötä on tehty pitkäjänteisesti ja tämä lienee osoitus siitä, että jotain olen tehnyt oikein, kun 11,5 -vuotias kasvattini on vastakkain 10kk ikäisen kasvattini kanssa. Oli se upea tunne juosta omien kanssa RÓP-kehässä. Robi edellä ja Kerttu perässä. Siihen fiilikseen on vieläkin helppo palata.


Tuomari oli ihastunut Robin silmiin ja ilmeeseen niin, että se vei lopulta hyvien liikkeiden kera ROPiksi asti! Kerttu oli siis upeasti VSP! Rop-veteraani kehässäkin Kerttu pisti parastaan ollen ROP!

2015 erikoisnäyttelyn VSP BG Deidamia "Kerttu" 11,5v & ROP BG Ikaros "Robi" 10kkTämä taisi olla kolmas kerta jo peräkkäin Kertulla erkkarin Rop veteraani -titteli. Ja niin kuin meidän piti jättää se eläkkeelle... pöh, pöh. :) Niin kauan kuin Kerttu nauttii reissuista ja esiintymisestä, saa se olla menoisamme mukana. Se on nyt Kertulle luvattu! 


Kaiken ilon, riehumisen ja hämmennyksen keskellä piti yrittää keskittyä vielä kasvattaja- ja jälkeläisluokkiin. Kyllähän me jonkinlainen ryhmä aikaan saatiin, kun BG -koirat olivat kasvattajaluokkien 2. KP:n kera häviten parhaalle eli saarniolaisille. :) Onnea te rakkaat ystävät ja koirat! Chisu edusti siinä voittoisassa ryhmässä Kirsin esittämänä. Jälkeläisluokan saimme kasaan Chisulle Poppari-pennuilla (I-pentue). Tiukka oli skaba äidin ja tyttären välillä, kun tuomari mietti kahden parhaan kohdalla Chisun äidin, Mellin, ryhmän ja meidän välillä. Silmien mitalla menivät Chisu Poppareineen voittoon! Jei!


TUHANNET KIITOKSET kaikille handlereille, jotka minua auttoitte, äidille & isälle kaikesta tuesta, rakkaudesta ja avusta, lapsille ilosta ja avusta, kanssakilpailijoille hyvästä kilpailuhengestä ja onnitteluista. Ja te rakkaat ystävät, tiedätte kyllä ketä tarkoitan. Olette rakkaita!!

Näyttely saatiin onnellisesti loppuun ja tavarat roudattiin takaisin mökille. Peräkärry olisi saanut olla mukana, kun erkkarissa on aina niin hienot palkinnot! Pienen huilitauon jälkeen kannoimme pöydät mökeistä ulos ja nyyttärimeiningilla istuimme iltaa porukalla. Yhtään ikävää kommenttia ei mistään kuulunut, iloisina rupattelimme koiristamme ja sattumuksista vuosien varrella. Oli kiva saada vieraita pöytiemme ääreen myös. Lapset touhusivat yhdessä pitkään yöhön, ne tulevaisuuden koiraihmiset. Ei pakotettuna, vaan ihan itse innostuneina ja asiaan kasvaneina. 


Yöllä vielä mietin päivän tapahtumia aamun pikkutunneille. Ihan äkkiä ei uni tule silmään moisen päivän jälkeen. Monta tuntia olen valvonut koiramurheiden takia, mutta nyt sain vain nautiskella... Ihanaa.  


Lisää kuvia upeasta päivästämme löydät täältä!

4 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page