top of page
Etsi
  • bellagodivas2

Erikoisnäyttelyviikonloppu oli huikea!

Olimme vasta toipumassa Oulun mahtavasta näyttelyviikonlopusta, kun suuntasimme jo Saarijärvelle. Siellä järjestettiin Japsi ry:n erikoisnäyttely lauantaina 22.7. ja KR sunnuntaina 23.7.


Perjantaina majoituimme äitini, Siirin ja Saran (kummityttöni) kanssa näyttelyalueen soluasuntoihin tutulla Saarnion porukalla ja olimme näyttelytoimikunnan apuna kasaamassa näyttelyä jo illalla. Yöllä vielä pesin Chisun ja toivoin siinä pysyvän vielä edes muutaman karvan, koska karvanlähtö oli pahimmillaan. Aamuyön tunneille meni vielä rupatellessa ystävien kanssa.


Aamulla kuitenkin pirteänä (?) ylös järjestelemään palkintoja ja buffettia paikoilleen ja lopulta näyttely pääsi alkamaan. Itse menin kehään valiourosten kohdalla Osman (BG Isidorus, om. Krista Heikkinen) kanssa. Hienoja uroksia oli paljon kehässä ja olikin mahtavaa todeta kehän lopuksi, että seisoimme Osman kanssa PU1 paikalla! Jo toinen Poppari-pentueen veljes oli paras uros erikoisnäyttelyssä! Robi kun oli ROP erikoisnäyttelyssä 2015.Saarijärvi KR ROP BG Isidorus "Osma" om. Krista Heikkinen (Kuva: Tiia Ruokolainen)


Urosten ja narttujen välissä oli ruokatauko ja epäviralliset kilpailut. Itse en taaskaan ehtinyt syödä, kun tuli touhuttua joka puolella. Siiri kilpaili Osman kanssa Lapsi & Japsi -kilpailussa hienosti 2. palkintopallille! Yhteistyö oli iloista, he ovat kyllä erinomainen tiimi. Sara meni Chisun kanssa Junior handler -kilpailuun ja wau, he voittivat sen! Sara on jo taitava esittäjä, kiitos mummulan koirien kanssa touhuamisen.


Itse en meinannut osallistua mihinkään, mutta teltoilla esitettiin haaste, että veisin parikilpailuun hulivilikaksikon, Chisun lapset Oivan ja Murun (Saarnion Roketto & Rippana). No, toki haasteeseen vastasin ja menin. Vähän ehdin harjoitellakin ja yllätettiin koko Saarnion sakki, niin sujuvasti sisarukset yhdessä esiintyivät! Heh, oltiin lopulta neljänsiä usean parin joukosta.


Nartuista valioluokassa kilpailivat Elvi (BG Ildico, om. Satu Pulkkinen) Sadun kanssa sekä Miina (BG Habetrot) ja Chisu (Saarnion Pikatto). Miinan olin ilmoittanut kannatuksen vuoksi näyttelyyn ja karvatkin olivat jääneet kotiin. Mutta onneksi ilmoitin, kun arvostelu oli hyvä ja tuloksena ERI SA, muttei sijoitusta kovassa PN -luokassa. Chisu esiintyi kauniisti, kuten aina. Se kyllä rakastaa esiintymistä. Chisu kipittikin valioluokan voittoon kesäkarvasta huolimatta! Aina kesäisin mietin, kunpa saisin edes kerran esittää Chisun täydessä karvassa erkkarissa ja nähdä mihin sen rahkeet riittäisivät... Elvi oli hienosti valioluokan kolmas SA:n kera. Kerttu (BG Deidamia) oli tuotu mukana, vaikka sen piti olla jo eläkkeellä. Mummu oli sen pessytkin, joten päätin viedä sen vielä kerran kehään. Arvostelu oli erinomainen, eikä tuomari ollut uskoa Kertun ikää. Toki vanhuus saa jo näkyä yli 13-vuotiaalla, mutta Kerttu liikkuu edelleen hienolla askeleella. Kerttu oli lopulta ison veteraaninarttujen luokan ERI3 SA:lla. 


PN -luokassa oli monta kasvattiani, kun Elvikin sai SA:n. Onneksi ystävät olivat apuna ja saimme kaikille esittäjät. Pitkän pohdinnan jälkeen Chisu nostettiin narttujen kauneimmaksi! Mahtavaa! ROP-kehässä olivat siis äiti ja poika! Tina tuli esittämään Chisun, kun heidän yhteistyönsä on niin saumatonta. Chisu on ollut paljon Tinan ja hänen perheensä kanssa ja oli ilo pyytää Tina mukaan erikoisnäyttelyn ROP-kehään. Tuomari halusi tutkia koirat vielä kerran pöydällä ja liikuttaa moneen kertaan. Lopulta rodun kauneimmaksi valittiin Osma ja vastakkaisen sukupuolen kauneimmaksi Chisu! Ihan huikeaa! Itketti ihan kauheasti, mutta vielä piti yrittää keskittyä kasvattaja- sekä jälkeläisluokkiin.


Kasvattajaryhmän päätin esittää vasta viime minuuteilla. Mielestä se oli liian epätasainen esitettäväksi erkkarissa, kun ikähaitari koirien välillä oli 2,5v.- 13,5v. Ja yhdistelmiäkin kolme. Mutta taas kerran tuli todistettua, että aina kannattaa yrittää. Tulimme toiseksi kunniapalkinnolla! Taistelimme voitostakin pitkään, mutta Miina oli jo kyllästynyt esiintymiseen ja siitä tuomari mainitsikin pilke silmäkulmassa. :) Jälkeläisluokissa vastakkain olivat Chisu ja Chisun äiti Melli (Snowtime's Shinju). Chisu veti pidemmän korren koirien koon periytymisellä. Arvostelussa oli paljon muutakin erinomaista, mutta kokoa tuomari painotti ratkaisua tehdessään. Hienosti on jalostus mennyt eteenpäin äidiltä tyttärelle ja sen jälkeläisille.


Oli kyllä niin upea päivä, että huh huh!! Eihän unikaan silmään tullut sellaisen tunnemyrskyn jälkeen. Siivosimme näyttelyalueen ja vetäydyimme istumaan iltaa kämpille ja kertaamaan päivän kulkua ja löpulta höpöttämään kaikenlaista. On meillä vaan mahtava yhteistyö kahden kennelin välillä. Vain sillä tavoin voi tulla näin hienoa menestystä pitkäjänteisesti useampana vuonna. Yksin ei tällaiseen kukaan pysty.


KIITOS Soile (Saarnion kennel) ja te kaikki rakkaat ystävät! KIITOS Krista ja Satu Osman ja Elvin erinomaisesta hoidosta ja tuomisesta näytille erikoisnäyttelyyn! Teillä on ihanat koirat!

No mutta vielä oli yksi näyttelypäivä edessä... ja aivan liian lyhyillä unilla (taas). Krista lähti treenaamaan Ruotsin reissua varten itse kehään Osman kanssa. Kysyin valmiiksi lupaa neuvoa kehän laidalta, jos on tarvis. Paljoa ei tarvinnut neuvoa, niin hienosti vetivät yhdessä! Mutta jännitin kehän laidalla, kun niin pitkään tuomari mietti jo valiourosten järjestystä. Oli niin hienoja koiria vastakkain kilpailemassa. Lopulta Osma voitti valioluokan ja vielä paras uros luokan myös!! Siinä vaiheessa maltoin mennä Chisuakin harjaamaan ja ehdimme ajoissa kehään. Tuomari mietti pitkään Elvin ja Chisun välillä. Tuomari rakastui Elvin ilmeeseen, mutta Chisu liikkui paremmin. Lopulta Chisu voitti liikkeiden mitalla valioluokan. PN-luokassa vastaan tuli erittäin voitokas veteraaninarttu, jonka Chisu voitti edellispäivänä erikoisnäyttelyssä. Tänään oli veteraanin vuoro mennä kärkeen ja Chisu oli hienosti toinen sekä Elvi kolmas. Sitten jännittämään ROP-kehää, kun Osma kisasi neljännestä ropista kahden viikon sisällä. Ja mitä vielä, Osma nappasi voiton kotiin!!! Ihan mahtavaa!!! Upeaa työtä Krista ja Osma! Osma esittää itsensä voittoon, oli hihnan päässä kuka tahansa.


Kristan piti lähteä jo kotimatkalle, mutta Osma jäi meidän muiden kanssa vielä ryhmiin saatuaan paluukyydin Tinalta ja tytöiltä.


Osma jaksoi tsempata rankan viikonlopun päätteeksi vielä niin, että Paula Heikkinen-Lehkonen valitsi sen lopulta vitosryhmässä RYP2! Ihan uskomaton nuori mies!

Osallistuin vielä Chisun kanssa Saarnion kasvattajaryhmään, joka oli ROP. Esitimme hienon ryhmämme ylpeydellä ja kyllä meitä hemmoteltiin... Paavo Mattila valitsi ryhmämme BIS 1 :ksi! Huikeaa!!! Ei ole ennen japsiryhmää nähty ykköspaikalla kaikkien rotujen näyttelyssä. Onnea tuhannesti vielä Soile upeasta työstäsi japsien kanssa. Ansaitsit palkintosi todellakin!


Kotimatka ja seuraava viikkokin meni pilvissä ja toipuessa... ei näitä hetkiä unohda koskaan. Lisää kuvia erkkarista Facebookin albumissa.

4 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page